Partnereink:

hyperdesmo.hu

hyperdesmo.sk

izolaciapur

szórt szigetelés

szórt polyuretán

štrko-piesky

epoxidové podlahy

-Leírás-

SZÓRTPURHAB

Ez az új progresszív technológia Amerikában lett kifejlesztve, ahonnan gyorsan elterjedt az összes iparilag kifejlett országba az egész világon. A kemény poliuretánhabot mint a leghatékonyabb hőszigetelő anyagot az építőiparban már több mint 40 éve használják. Tökéletes 100%-os hő és vízszigetelést teremt szórással ´´a helyszínen´´ ,bármilyen épületfelületen, vagy ipari létesítmény felületén.
A PURhab szigetés kiemelkedően ellenáll az időjárási viszonyokkal szemben. Rendkívül magas tapadása miatt minden építési felületen megtapad, ennek köszönhetően hosszú az élettartamma.
Építészetben hő és vízszigetelés szórt PURhabból szórással van felhordva, elsősorban tetők javításánál, és szigetelés kiegészítésnél.

SzórtPURhab termék felhasználása:

lakóházak vagy ipari épületek tetőpalástjának helyreállítása
tetők tömítése víz ellen
hőszigetelés
kiegészítő zaj és hőszigetelés
hideg és meleg szigetelése tartályban,konténerben stb.
Lapostető, tetőtér, alagsor, külső szellőztetett épülethomlokzat
medence, tenyészeti tavak, kerti tavak
autóiparban
mezőgazdaságban
építőiparban
magánélet és a közélet más szféráiban


Csontvázszerű épület és padláshelyiség hőszigetelése

Napjainkban minden épületnél nélkülözhetetlen a megfelelő szigetelés,
ennek oka az új szabványok és építészeti normák alkalmazása főként.
Mindezek mellett meghatározó szerepe van a gazdasági tényezőnek is, mivel nem titok, hogy az energiaárak mindig növekednek és ez nyilvánvalóan a jövőben sem fog megváltozni.
A működési költségeken kívül fontos szerepe van a kényelemnek is melyet mindenki szívesen biztosít családjának, mindazonáltal a házak és lakások optimális levegőhőmérsékleten nehezen tartható meg jó szigetelés nélkül az bármely évszakban.

Milyen követelményeknek kéne megfelelni a jó hőszigetelésnek lakóházakban?

Tegyük fel, hogy lakóházat építünk olyan elképzeléssel, hogy minimálisan 60-80 évig lesz lakva.
Ezért a szigeteléses réteg hatékonyságának ezalatt az időszak alatt maximálisan kielégítőnek kell lennie.
Ezért a szigetelés kiválasztásánál figyelembe kell venni azokat a fizikai tulajdonságokat, az előnyöket és a hátrányokat is amelyek a használatukkal járnak az épület élettartama alatt.
Ha figyelembe vesszük az ilyen hosszú ideig tartó épület működtetését alapvető fontosság az anyagok öregedése, szublimáció és biológiai lebomlás.
Arra is kell gondolnunk, hogy a szigetelőanyagnak nem túl magas-e a nedvszívó tulajdonsága, elégségesen megfékezi-e a vízpára diffúzióját a szigetelésben.
Ezeknek a jellemzőknek jelentős hatásuk van a szigetelés hatékonyságára. A víz jelenléte a szigeteléses rétegben a vaskonstrukció rozsdásodását,illetve csontvázszerű fakonstrukció rothadását is okozhatja, továbbá a víz amely lecsapódik a szigeteléses rétegben többszörösen rontja a szigetelés tulajdonságait.
Nem kis jelentősége van a méretek változásának(a méretek állandósága alapvető szigetelőlapoknál, mert a helyiség paramétereinek a megválzoztatása hézagok kialakulását okozhatja, és légáramlást okoz a szigeteléses rétegben.
Utolsó alapvető probléma a szigetelés éghetősége.
El kell mondani,hogy egyetlen anyag sem maximálisan tűzálló.
A besorolása különféle éghetőségi osztályokba történik mely osztályozza, hogy tűz esetén milyen gyorsan fog terjedni a tűz az épületben.
Ha a tűz kezdeti szakaszáról van szó léteznek anyagok amelyek tartalmaznak adalékanyagot amik csökkentik a tűz terjedését és hozzásegíthetnek a tűz automatikus eloltásához-a PURHAB ebbe a kategóriába sorolható. A többi anyagnál meg kell győződni arról, hogy az adott anyag égés esetén nem csepeg-e ami hozzájárulhat a tűz további terjedéséhez.

Miért fontos olyan jó szigetelő anyagokat használni mint a szórt PUR szigetelés ?

Ezt a kérdést padlásszoba példájával lehet megválaszolni mert az épület ezen része felelős legfőképpen a hő elvesztéséért télen és a felmelegedéséért nyáron.
Ha a tetőnk acél vagy fém lemezzel van borítva, ez a lemez nyári napos időben akár 80C-os hőmérsékletet is elérhet.
Ha a padlásszobában 20C os hőmérsékletet akarunk megtartani 60C-os hőmérsékletkülönbséggel van dolgunk.
Be kell vallanunk, hogy ez a feladat nem kis kihívás a szigetelő rétegünknek.
Ezt csak szórt PUR szigeteléssel lehet elérni.

És mi történik télen?

Tegyük fel, hogy kint -10C van, amíg az épület belsejében a padlásszobában 22C-os hőmérsékletet akarunk megtartani.
A hőmérsékletkülönbség ebben az esetben 32C-ot jelent.
Mindkét helyzetben úgy mint nyáron megköveteljük, hogy a szigetelőréteg képes legyen ellenállni a hőségnek vagy a hidegnek 30-60C-os hőmérsékletkülönbségnél.
Adjuk hozzá még, hogy a tetőnk felülete 200-300m2 és már kezd kirajzolódni a padlásszoba szükséges szigetelő hatása.
Hasonló problémát jelentenek az épületek falai, amelyek a napjainkban könnyű anyagokból épülnek, amiknek nincs hőtároló tulajdonságuk.
Ezért rendkívül érzékenyek rövid hőváltozásokra, melyet jó szigetelés nélkül közvetlenül a lakásban érzünk meg.
Sok hőszigetelő rendszer vízgőz cseppfolyósítását mutatja ki télen és a szigeteléses réteg szivárgását nyáron.
Figyelembe kell vennünk a PURhab közvetlen szórását.
Maga a purhabnak mint szigeteléses anyagnak nincs szüksége különleges ajánlásra, mert nagy népszerűségnek örvend sok felhasználónál főleg professzionális és ipari használatnál.
Engedjék meg, hogy a figyelmükbe ajánljunk egy olyan szigetelő rendszert aminek a lényege a közvetlen szigetelőréteg szórás úgy, hogy monolitikus réteget képezzen kötések, rések, lyukak,hézagok és hőhidak nélkül.

Hogyan működik?

A poliuretánhabot közvetlenül a tetszőlegesen szigetelt alátétre hordjuk fel.
Lehet szó fémlemezről, bélelésről , faforgácslapról, csempéről, szigetelő fóliáról, szarufák közé, betonra...
A fújás szóróberendezéssel/reaktorral/történik ami speciális szórópisztollyal van felszerelve.
A személy aki végrehajtja a szórást a poliuretánt szétmixelt folyadék formájában viszi fel a szigetelt felületre, ahol automatikus kitöltés és szilárdulás jön létre mely 3-tól 20 másodpercig tart, amivel kemény PURhab réteget kapunk egy adott vastagsággal adott fizikai paraméterekkel, az épület tulajdonságai alapján és a befektető elképzelése szerint.
Az így kapott PURhab szilárdan tapad az alátéthez ugyanis rendkívül jól tapad a legtöbb építőanyaghoz. Másik kedvező tulajdonsága, hogy nem csúszik és nem is penészedik.
A PUR hab szerkezetére tipikus a nagyszámú zárt cella aminek következménye képpen a nagyon kis mértékű felszívódás még hosszútávú teljes elmerülés esetén is.
A zárt celláknak köszönhetően erre az anyagra jellemző a jelentős hőellenállás és vízgőz diffúzió ellenállás kedvezőtlen körülmények közt, mint a magas levegőnedvesség, és a viszonylag nagy hőmérsékletkülönbség a szigetelőréteg mindkét oldalán.
Következő igen jelentős pozitívuma ennek a szigetelés rendszernek a réteg alacsony tömege, amely általában nem haladja meg a 3,5kg/m2-t, vagyis nincs szükség semmilyen felfüggesztéses rendszer alkalmazására, szigetelő fóliára vagy a szigetelőrendszer szellőztetésére mert az így felhordott rétegnél nem történik páralecsapódás.
Ennek az eredménye a jelentős helymegtakarítása,amivel az építés-felújítás költségeit csökkenthetjük.
Mivel a hab rétegekben van felhordva az épület vázszerkezete közé az összes szivárgás kitöltésre kerül.
Ez főleg azokat a réseket érinti ahol a falak érintkeznek a tetővel, a tetőszerkezet összekötésénél,tetőablakok kereténél és esetenként a többi tető és ajtókeretnél is.
További jó tulajdonságai közül kiemelendő az anyag ellenállása, szigeteléses paraméterek évtizedes állandósága. A szórt purhab felvitele fára, nem okozza a fa rothadását, nem teremt élő talajt baktériumoknak és penésznek.
A szigetelőanyag a tűzzel való reakciója alapján önkioltó anyag, amely esetleges meggyulladása esetén nem alakít égő cseppeket.


hővezetési eggyüttható (10C): 0,034W/mK
Égési osztály: E


Rendkívül rövid idő alatt kivitelezzük lakóháza szigetelését - ez sok esetben nem haladja meg az1 max 3 napot.


Miért pont szórt PUR szigetelés?

USA fő gyártója a környezetbarát szórt poliuretán szigetelő habnak és bevonatoknak.
Világhírű technológiák használatával és kutatással az USA egy sor terméket hozott létre, amely segít Önöknek végrehajtani az álmaikat energiatakarékos, csendes és kényelmes környezetben szinte por és allergének nélkül.
Termékeink Amerikában, Spanyolországban, Németországban és Lengyelországban vannak gyártva és egy rengeteg pozitív értékelést és tanúsítványt érdemeltek ki a magas mennyiségű energiahatékonyság, megújíthatóság és újrahasznosításos anyagtartalmukért.
Lehet Ön akár háztulajdonos,építész,szigetelő anyag vállalkozó vagy építészmérnök, mi olyan szolgáltatásokat nyújtunk amelyeknek köszönhetően a választása szigetelésre nézve egyszerű lesz.
Mind ugyanazt a véleményt valljuk: az első lehetőség az alternatív energiaforrásnál egyszerűen kevesebbet fogyasztani!
Soha nem volt jobb idő elkezdeni spórolni és zölden élni mint ma.
Ezt a szórt szigetelés Purhabbal biztosítja.

Történelem

A PURhabgyökerei USA ban és Kanadában vannak. 1983 ban lett megalapítva központja mely máig sikeresen működik.
A gyártó Kanadának, USA-nak és Európának gyárt anyagokat.

Saját fejlesztési és vizsgáló laboratórium

USA saját fejlesztési és vizsgáló laboratóriummal rendelkezik.
A laboratóriumban új anyagokat fejleszt és tesztel még forgalomba hozatal előtt.
Minden egyes gyártott poliol kvóta először tesztelve van. A teszt folyamán a purhabot felhordják felületre és két hetes érésen megy keresztül.
Speciálisan berendezett tesztelő helységben -40C-tól egészen +80C-ig.
A vizsgálat folyamán tesztelik az anyag állandóságát és a méretstabilitását.
A sikeres teszt végén hozzák forgalomba a kereskedőknek, forgalmazóknak és alkalmazóknak.

© izolaciapur-centrális képviselő